Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Chybí tady opravdový systém sociálních bytů (ale pro slušné lidi) jako v Rakousku, asi nelze vše řešit doplatky. Bohužel u nás by to byl zase samý podvod.

K tomu NDR - že to dokázali 7 let. Jiné platy, byť menší než na Západě, vylidňování východu, bohatý strýček v zádech. Tak do r.2010 tam byly docela nízké činže, i v Berlíně.

0 0
možnosti
VH

Když se mohly zvyšovat rapidně ceny energií a vodného, když zmizela jakákoliv regulace ostatních cen, bylo jistě možné (regulovaně - to by každý pochopil) zvyšovat i nájemné. Za prvé o inflaci, za druhé s přihlédnutím k růstu mezd (1990/1996 více než 3x).

0 0
možnosti
MB

Ocitl jsem se v situaci, kdy nájemní příjmy z bytu 104 m2 byly 180 Kč měsíčně. Celkový výnos z objektu byl za rok = 10.800 Kč + nutnost oprav. Jedna nájemnice přeskočila politický systém a již žila v komunismu - nájem neplatila vůbec ... Soudruh Křeček následně bydlel se svými poslaneckými příjmy v regulovaném nájemném - přes chodbu mladá rodina v nájemním již tržním. Chápu, že byl vykořistěn a okraden můj děd. Proč podobně i já, to nevím. Každopádně Křeček si nakřečkoval dobře, na své zlodějně postavil současnou kariéru. Já , z nájmu opravil tedy jednu rýnu přední - na zadní použil úspory + na střechu ožebračil všechny členy bližní rodiny ! To je přece logické, jde nám přece o člověka ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Byl to Karel Dyba, který tvrdil, že o to, co přijdou vlastníci na regulovaném nájemném, tak získávají na růstu cen nemovitosti.

0 0
možnosti
PB

Dobře napsáno, karma.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS